Ката ден катарзиси

Днес ние, каталясалите, от катарзиси окончателно се окатарзихме!

Нашият, любимият, младият, успелият, експертът по катарзисите Сергей Дмитриевич ни даде най-иносказателният, най-енигматичният и най-сложният урок по катарзиси.

Днес, 28.01.2014, “управителят на пиар агенция “Актив груп” Моника Станишева обяви в открито писмо до медиите, че агенцията й прекратява изпълнението на проекта “Как разбираме Европейския парламент”. Агенцията ще върне и авансово получените по проекта 29 679.93 евро.

Съпругата на лидера на Партията на европейските социалисти и на БСП Сергей Станишев обяснява, че проектът е бил спечелен напълно прозрачно след участие в открита конкурсна процедура, обявена от Европейския парламент. За изпълнението му е бил сключен и договор през 2012 г.”( медиапул.бг)

 

Пак хитро! Пак умело апаратно и превратно сложно за простите и супер сложно, енигматично като министърката на граматиката и всичките спортове. Вземаш пари през 2012 и ги “връщаш” през 2014! “Авансово”!

От както превзе властта на абордаж, Станишев, вождът на всички песове и прогресивни и модерни по тази земя ни дава сигнали. Иширети би казал коалиционния му съдружник, но ние не го съдим. Коалиционният език е сложен.

След могъщият урок “Пеевски”, които Станишев изнесе на поверените поданици, разказващ за бързите катарзиси много, днес гуруто на прогресивното у нас ни даде нов урок.

Пак катарзисен за нас. През присъдружната му майка на децата му. Моника-Станишева!

Тя успя да прозре пагубността да вземеш европейски 5 лева, когато можеш да имаш милиони местни левове. Но това е разказът за наивните. Бълхи ги ухапали двамцата.

Урокът е друг – Станишев (опакован ПР-ски като Моника) ни дава урок колко дълъг може да бъде “класическия” катарзис – поне 18 месеца. Омъжената Станишева връща парите, взети от неомъжената Моника. Мир да има! Връщайки “трудно” парите, “спасявайки” “професионално” партньорската репутация! Дарявайки на Европа, “спечеленото” с прозрачна процедура. Да я съжалим. А ние, да се почустваме малки пред Европейката от Своге..

Уверявам ви – чака ни Гала Урокът! Преставлението при Гала ще бъде задминато като трабант от бронирна лимузина, която впрочем Станишев обитава днес! Любовта е в купето само!

Едно само не разбирам – Станишев не дава ли урок на Брюксел, че вече не е допрял до техните пет “лева”? Или е бил “подсетен”?

И Гала няма да помогне! Галеникът на съдбата няма да бъде погален!

А ние сме катарзисни. Все повече.

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>