Warning: Missing argument 2 for WP_Export_Utility::the_post() in /home/hastarb/public_html/wp-content/plugins/wp-exporter/utility.php on line 115

В местния “шпигел” – геошпагати

 

 

 

Днес, 1 февруари 2016, в два съседни, буквално залепени един за друг, репортажа БНР, “Хоризонт” коментираха САЩ и Русия.

Американците започвали маратона на президентските избори, които бяха представени като изцяло местни. Поведението на упоменатите главни претенденти от страна на Републиканците и Демократите не бе коментирано в Български контекст. Какво мислят Клинтън и Тръмп за Русия, за световните проблеми – това не бе темата на съ-беседката в ефира. Научихме подробности кой от кандидатите харчи пари с най-голяма скорост и кой как ги събира. В Америка освен за пари – за какво може да става дума?

Мимоходом бе споменат Блумбърг, който бил по принуда участник в тази “доста объркана кампания”. Убедихме се за сетен път – Американците са сбъркана нация.

А Русия? От кореспондента на БНР в Москва – Русия е наша приятелка и се бори със световния тероризъм. Руските колеги на Българските колеги от службите са готови да помагат на България, която е под опастност, както отговори Руският отговорен фактор, изрично попитан от съвестния кореспондент. Българските журналисти били помолени да помолят (ретранслират грижата) Българските служби да обърнат внимание на тая протегната ръка. Между редовете разбрахме, че Руските служби имат информация от местни, “Балкански”, източници за състоянието на нивото на опастност от тероризъм.

След блока от двете новини драгите слушатели разбраха – обърканата, сложна предизборна кампания в САЩ започва и е дълбоко местна, Америка си е друга губерния.

А виж Русия – тя бди, тя ни пази и протяга ръка винаги.

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>