От нас зависи

 

 

 

Не зная защо уж мъдри, учени, просветени, чели цели вагони книги хора разсъждават за бъдещето на България в апокалиптични сценарии, вещаещи страшно и трагично бъдеще на България.

Вероятно на контролираните медии им е наредено умните, красивите, грамотните, промотираните като днешна свяст на България да разказват черни, страшни картини – с едничка цел трайно да бъде укрепено в масовото Българско самоосъзнаване, че нии сме кодирано, гарантирано нещастници, вечни роби, пред вечен избор Русия, Турция, Запада, забравяйки, че силата на един човек и една нация е в тях самите.

Успехът на всеки, постигнал нещо на тая земя. е започвал винаги от първата крачка, за чието решение изборът, осъзнат, осмислен, е бил винаги личен. И винаги едно дело е успявало ако пътуващият, крачещият, търсещият е имал вяра в своите сили. И ясна идея какво иска.

Съдбата помага на поискалите, останалите са винаги миманс, фон, жертви или акламиращи, и тътрещи се след победителите, които са винаги временни.

От нас зависи!

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>