За радиационната обстановка

 

 

 

В Българската “медийна реалност” все повече проникват като “международни” новини-лакмуси, изцяло предназначени за руска вътрешна употреба. Подмяната на контекста на една новина от местна и пропагандна, насочена да облъчва руските мозъци, и вписана на юнашко доверие в българското меле от “новини” цели единствено въвличането на мислите на що годе умните и четящите в тоталната руска обърканост – през безмерна пропаганда, която има несложни цели.

Безкритичното четене и възприемане на такива “новини” като новини цели единствено въвличането на беззащитните български читатели, вярващи в славянската митология, в същата откъснатост, островност, самосъжалителна и безсилна менталност на жертви. Точно такива – каквито са днес руснаците – обкръжени от врагове.

Дали има или няма хибридна война – едва ли има нужда вече от спорове – печенето на мозъците с радиоционното излъчване на руската пропаганда, проникващо по всички възможни канали, при това на родния ни Български език, само засилва днешното убеждение на мислещите трезво кой е Българския съдбовен и все по-ясен в необходимостта си избор. България е член на НАТО и ЕС и само като такава може да бъде държава, в която народът й има предсказуемо и успешно бъдеще.

Остава без разумен отговор въпросът защо децата на България не отиват в Русия, а отиват на Запад. Защо и децата на най-яростните русофили пак са там, а не в лелеяната от родителите им родина-майка на революцията?

2016 обещава да бъде най-интересната година от както ние сме членове на ЕС и НАТО. Светът ни е пред избор, който от номинален предстои да стане истински, фактически.

Време на проверка е. На нашата разумност.

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>