Въпроси

 

 

 

Кой или кои по-точно, имат интерес атаката към Франция да се случи по този кървав, жесток и показващ уязвимостта на страната, родила Декларацията за правата на човека и гражданина от 1789 година?

Кой има интерес от слабостта на Франция точно?

Кои имат интерес това да се случи точно сега – когато цивилизованият свят е необявена война с тероризма?

Кои нямат и кои имат интерес цивилизования запад да живее в ужас и да търси мерки за сигурност, напомнящи диктаторските средства за управление на страните?

Кои иска драмите на запада в 21-ви век, започнали на 11 септемви 2001 в САЩ, да са безкрайни?

Кои иска насилствено да обедини всички жертви и “жертви”?

Кои мразят толкова живота и обичат смъртта? Но не своята, а чуждата и се радват на нещастието на успялите да уредят живота на обществата си през средствата на съвременната цивилизация и през правата на хората, описвани най-общо като правилата на демокрацията?

Кои искат силната ръка да бъде ръката на всяка власт та да няма примери на демокрация и свобода?

Кой иска Европа да я няма във формата на днешния ЕС, мъчително търсещ отговорите от бежанската криза и формулите на своето общо бъдеще?

Рано е да дадем отговорите на многото въпроси, които си задават всички честни искрени, образовани и грамотни хора по земята, но светът няма да е същият след нощта на 14 ноември 2015.

Дипломатичността и разумът не променят единствената, висшата цел на всяка държава и хуманността въобще – човешкият живот има най-голяма ценност за цивилизованите нации и не струва цент/копейка/стотинка за диващината и нецивилизоваността.

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>