Warning: Missing argument 2 for WP_Export_Utility::the_post() in /home/hastarb/public_html/wp-content/plugins/wp-exporter/utility.php on line 115

Най-трудния урок

 

 

 

Сигурно най-трудният, най-неясният и най-необичаният урок в живота е това да научиш, че всяко захвърлено или запокитено, уж дребно детайлче, се връща като бумеранг с размер на скала, препречваща пътя.

Че няма дребни неща, че всичко е важно в живота ни. Че мащабността, едротемието, хвърлянето на “бомбастики” рано или късно лъсват като фантастики, които ни помитат.

Явно тоя урок, който не научихме, по пътя към бързия успех, с фалшивите идоли, и печатаните на домашния принтер дипломи, ще се връща и ще ни удря, а все по-често и ще ни убива – до окончателното ни изтребване или до окончателното проумяване на много простата, вероятно най-простата, максима – бърз път към успеха няма.

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>