Нашия си път

 

 

 

Предвид зачестилите посещения на гурута, съветници по самоусъвършенстване и хора, пратеници на извънземните знания, а и заради това, че сме Българи, искрени патриоти, милеещи поддръжници на “Избери Българското”, време е да създадем Общо-национален Комитет “Ванга е жива” със съ-председатели куратора на “500″ Русев и патриотката-гимнастичка Нешка и да съберем пари за една холограмна Ванга.

Вярвам, каузата ще бъде заразителна и бързо ще съберем сумата, добавяйки факта, че има много богати патриоти. лесно прихващащи вирусите на светлото бъдеще, комбинирано със щама на светлото минало.

С това свое предложение входирам към мислите на всички патриоти един лесен, достъпен, патриотичен път към лелеяното светло бъдеще, направо магистрала към нирваната и липсващия национален идеал за щастие. Щастието, което никой не успял да открие досега по толкова прост, иновативен, семпъл, да не кажем прост и патриотичен начин.

Технологиите са напреднали – мъките ще са минимални. Една Уитни Хюстък или един Майкъл Джексън вече оживяха по световните естрадни сцени.

Ванга ще обикаля, барабар със съ-председателите, по родната земя и ще сее вяра, която днес получаваме срещу нелепо скъпа цена от треторазредни “просветители”, “апостоли” и гурута с мътни Биографии.

Естествено, покрай събитията, може да се създаде и хъб от предприятия от национално отговорни капиталисти, които да предлагат само Български стоки. Осъщестявайки българската версия на “импортозамещението”. Събитията могат да се оформат като търговски панаири, комбинирани с много пърформанси – сказки от холограмната Ванга. Гимнастички с ленти, бухалки и обръчи ще засилват сказочния, дори приказен ефект от сказките-беседи, зареждащи акумулаторите на вярата на възторжените посетители.

Оттук, след съответен анализ, ние ще прозрем, че сме на една крачка от забраната на всичко вносно. А “Изберете Българското”, след конституционна промяна, при гарантирано патриотично мнозинство, ще замени очевидно старомодното “Съединението прави силата”. От историята знаем, че този слогън на България е внос от тантелена Белгия.

Какъв ли живот ни чака тогава – холограмната Ванга може да стане председател на Организационен Комитет на Движение, после движението ще прерасне в Партия. После ще плъпнат по страната гъста мрежа от организационни комитети на Партията, при разумност офисите на предприятията на патриотичните предприемачи могат да станат и партийни клубове, толкова е логично и естествено вече.

Въпрос на дръзновение, инвенция, вдъхновение и вяра. Във Ванга, разбира се.

И ще настане оня живот, който днес срещу ценни долари получаваме от вносните гурута, учителите по самоусъвършенстване и учителки по потентна потенция, говорещи предвзето уж близкия славянски Български.

А ние просто ще сме други – първите патриоти на земята, постигнали нирваната от слушане на местни лекции от местни лектори, били те и холограмни. Въпрос на вяра, пак.

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>