Дупката в живота

 

 

 

Дупката в живота на обществото ни започна да ни поглъща когато думата имидж замести “старомодната” репутация.

Някъде в миналото изчезна и думата порядъчност. Ужасно проста, но вероятно простовата за “сложното” време, в което живеем.

Неусетно светът ни обрастна от имиджи, а простото човешко доверие бе заместено от публично изречени, и платени непублично, плоски и кухи думи.

Днес всички си мерят политическо либидо в проценти, заменяйки старомодното човешко с модерното. А “вехтото” остана в пожълтелите страници на книгите с простоватите описания на чувства, характери, изживявания.

Подменени от света на постванията, туитванията и ритуалните снимки, “подкрепени” от “огнени лайквания” на ревностни “фенове”. По възможност – стотици или хиляди.

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>