Когато

 

 

 

Когато Волен отишъл на преглед, докторът го разпитвал дълго, търсейки професионално причините за заболяването му. В хода на беседата Волен се усъмнил, че докторът е американски агент, използващ случая и неговата моментна слабост.

Партийният лидер запазил учудващо за него хладнокръвие и когато докторът приключил, Волен получил диагноза на Английски (Латинският е мъртъв за Волен природно).

Кипнал, Волен изригнал – никога не съм допускал, че Американските агенти са толкова изобретателни.

Обадил се водещите си офицери и им описал случая. Разбирайки от две думи за станалото, колегите казали Esherihia Coli.

Възбуден, окрилен и облекчен Волен отишъл в студиото на поверената му телевизия и разкрил Истината. Всички фекалии са американско изобретение, а съдържанието им тайно описват на английски. Да вербуваш и бактерия – това си е професионализъм.

Оттук започва предаването, за което всички знаем…

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>