Warning: Missing argument 2 for WP_Export_Utility::the_post() in /home/hastarb/public_html/wp-content/plugins/wp-exporter/utility.php on line 115

Сиризацията свършва

 

 

 

Преди време, в дните след “съкрушителната победа” на Ципрас в Гърция, малцина вярваха, че сиртакито и узото, практикувани от гърците десетилетия, ще свършат скоропостижно. Днес това тогавашно “странно” мнение се оказва реалност.

Днес, има няма шест месеца по-късно, същото се случва и с шефът на футболната СИРИЗА, Блатер. Демократично избран за ПЕТИ ПЪТ за шеф на “авторитетната” ФИФА.

Ако някой има илюзии, че светът е не променил се и че нищо няма да е различно, нека продължава напред с илюзиите си.

Времето на бурните нощи по кафе-шантаните и увеселителните заведения, със сметки, платени от невеселилите се, свършва.

Светът е все по-малко познатият ни! Все по-предстоящо е всеобщото разбиране – карнавалът свършва!

Историята се събуди и пожела да получи отново онова, което наричаме учестено дишане след дълго обездвижване.

И това е само началото на една дълго отлагана терапия, избягвала разума, здравия смисъл и истините.

Разговорът за ценностите е все по-малко валутен или фискален.

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>