Warning: Missing argument 2 for WP_Export_Utility::the_post() in /home/hastarb/public_html/wp-content/plugins/wp-exporter/utility.php on line 115

Реформаторска

 

 

 

Иде ми да стана реформатор в къщи. Ще разместя всички мебели по моята нова концепция.

Вчера с трима приятели я бистрихме, близо до три ракии, разбира се. Ама май бяха по три на дискутант, не помня. Имаше и салатка, изпуснах я. Четох и Интернет вдъхновяващи текстове, проекти, концепции.

Направо се предозирах с идеи и решителност, като същи Георгиев(а) съм.

И започвам. Радикално, категорично, по Ботевски, люто. Ще пренаредя и картините, ковьорчетата и пироните с дрехите.

С паркета ще сготвя нещо вкусно на огнището и ще изненадам жената.

Говорих с котките – съгласни, мяукат.

Жената, видимо малцинство, ще я уволнявам ако не гука и се прави на опозиция.

А ако много се противи – ще й напомня – нали си демократка.

След тая проверка на демократичността, креативността и интелекта ми – ставам за министър. Министър-реформатор по мебелната реформа!

Убеден съм! (И наздраве!)

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>