Вълча оферта към агнетата

 

 

 

Новина: Домусчиев (КРИБ) предлага работодателите да дават ваучери за почивка на служителите си. Това предложи председателят на управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев на министъра на туризма Николина Ангелкова по време на днешната им среща.

Ангелкова одобри идеята, но подчерта, че подобна мярка би могла да се въведе, след като бъде обсъдена и съгласувана с министъра на финансите Владислав Горанов. (офф)

Тази идея на модерния капиталист, водач (дори!) на предприемачите и футболен лидер на “Лудогорец” напомня много на путьовките от комунизма. ( Путин я предлага и днес на трудещите се, зорлем станали патриоти с фалиралите десетки тур-оператори в Русия, с “патриотичното предложение” Крим.)

Връщайки се в България, в онези времена, които казват са отминали, гордите орденоносци и строителите на новия строй почивахме под строй и в избрани бунгала на предприятията.

Ние няма да чакаме дълго, и след очакваното правителствено одобрение (нужно на театралната драматургия и за целите на скеча), ще научим за списъка на хотелите на “колегите”-предприемачи, “вредили” се в списъка на ваучерите.

След като окончателно стана ясно, че руснаците, украинците и другите чужденци ги няма по българските курорти, българските хотелиери се сетиха и за българите като клиенти. Вероятно и щипка патриотизъм ще се появи в къкрещата от днес гозба, през лозунга “Изберете Българското”.

Българските капиталисти са най-мразещите конкуренцията “капиталисти” на света. Мнозинството от тях все още не са разбрали, че векът е XXI-ви и следват познатите им рефлекси на партийни секретари и масовици от епохата на зрелия социализъм.

Чакам предложение ваучери за съботници по избрани национално значими и патриотични обекти от света на публично-частното партньорство.

Да не забравяме, че т. нар. “корпоративен вот” по време на всички избори е друга форма на игра с ваучери, опаковани като изборни бюлетини.

Ако не сте разбрали днес Томов (Лупи) – зове за финансова подкрепа на ЦСКА от страна на феновете – “Томов към феновете: Купувайте акции, за да спасим ЦСКА!”. Същото прави и Левски.

Крим и профсъюзни почивки по български.

Кровь не вода. (Кръвта вода не става.)

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>