Warning: Missing argument 2 for WP_Export_Utility::the_post() in /home/hastarb/public_html/wp-content/plugins/wp-exporter/utility.php on line 115

Свободата да бъдеш ти

 

 

 

 

Днес научаваме факта, че тенесистът и българин Григор Димитров се извинил на почитателите си за своя загуба от незнаен квалификант на турнира, на който миналата година бил победител. Кому е нужно? Защо хвърля сол в раната си сам?

Та той е световна звезда, млад, хубав, популярен, коментиран като бъдеща първа ракета на света. Длъжен ли е? Защо? По нашите стандарти той просто трябва да продължава напред. Явно, неусетно за нас, Григор Димитров е все по-малко нашенец, който просто е емигрирал, за да си вади хляба по света.

Има един много прост тест, за да разберем кой кой е в живота.

Какъв е в действителност един човек ние можем да разберем по това, което той прави когато може и да не го стори, не е задължен. Именно в моментите, когато човек е свободен да извърши или не един жест, една постъпка, но го прави, ние осъзнаваме по ясен, категоричен начин кой е човекът до нас.

Фактът, че Григор се извинява на публиката, без да й го дължи, разказва за личността му повече от всички интервюта, възторжени възхвали или отрицания. Извън ПР-стратегиите, думите или жестовете, които са очаквани и дежурни.

Всъщност – това е урок за публиката му, която той сега възпитава, извинявайки се. Думите на това извинение ни дават представа колко е голям Григор.

Да мислиш за другия и да му го покажеш, когато той не го очаква е оная “малка разлика”, която могат да усетят, разберат и разпознаят само мислещите.

Казват, светът и истината за него се криели в детайлите, но има и едно уточнение – за пожелалите да прочетат, мислейки над видяното. Човечността е код, през който общуват душите и мислите, насочени към другите, “невидимите” те.

В простичкия, делничен свят живеят (само) картини, факти, звуци, миризми.

Останалото са мисли. Над себе си и делата си и за другите. Съотношението определя размера на мислещия. Отсъствието на мисли за другите е самонаказващ ни избор.

Григор е наш съвременник. А ние дали живеем в неговото време?

оффнюз: “Григор Димитров се извини на феновете си

Първата българска ракета Григор Димитров използва Twitter, за да се извини на феновете си след изненадващото отпадане от турнира в Акапулко.

„Извинявам се на всички, че не играх по-добре. Обещавам да се върна тук по-силен през следващата година. Благодаря за невероятната подкрепа“, написа Димитров в социалната мрежа.”

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>