Warning: Missing argument 2 for WP_Export_Utility::the_post() in /home/hastarb/public_html/wp-content/plugins/wp-exporter/utility.php on line 115

Ден на затворените очи

 

 

 

Тези дето се решили, че някой нормален работен ден от годината трябва да се “отработва”, никога не са били в ролята на стопански мравки или миниатюрни предприемачи, дори. Дни, като днешният, ни риба, ни рак са едно “отбиване на номера”, игра на правителството на бащица с “народните маси”, които (също) не обичат промяната. “Тънка” закачка с психологията на не-промяната и гориво в двигателя на безвремието ни.

Умиращ зрял социализъм на живо, насред ЕС и 21-ви век. Ден на затворените очи за истината коя е всъщност България днес. Да “компенсираш” в полу-жива икономика, в страна на кръстопът, е нелепо.

Икономическите ефекти за предприемачите, работещи с вътрешния пазар, от подобни дни са мизерни. Никога досега не съм чул икономически обосновки или анализи какво дава на днешния Българския бюджет тази практика на комунизма и неговата “планова икономика”.

Със задълбочаването на кризата, невидяна от статистиката, свиващата се, анихилираща се, Българска икономика само губи от дни като този. Ден- паметник на сантименти, нямащи нищо общо с “пазарната икономика”, пред чиято “икона” всички “отговорни фактори” се молят като ортодоксални вярващи и живи “светци”.

Да управляваш значи да мислиш, все пак. С извинение към мисленето – то идва когато го поканиш в главата си. Инак си стои по книгите и по главите на тези, чиито глави не разбираш, защото са плашещи (те).

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>