“Щипка” патриотизъм за овкусяване

 

 

 

При цялото ми уважение към министър Ангелкова, и при наличие на дълбокото мое патриотично чувство, продължавам идеята й – на Крисия, Хасан и Ибрахим им трябват музей, музейна експозиция, восъчни фигури, химн и храм!

Тези мои думи идват като отглас, реакция, патриотично възбуждение от думите на министъра – както следва: “Крисия, Хасан и Ибрахим, а и други познати и положителни образи могат да станат лице на българския туризъм”, каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред bTV.

Тръгнали по пътя на патриотичното, ние трябва да действаме веднага, безотлагателно, без да се мотаем, глаголствайки. Предлагам рецепта, която ще доведе до забележителни икономико-”гастрономически” резултати, разбира се с нужното патриотично “овкусяване”.

Да си предадат – докато е време всички сценични (и не само) дрехи и двете пиана, а апартаментите и къщите им (вероятно собственост на родителите им) да бъдат преместени в София – с цел по-лесната среща на почитателите им от цял свят!

Докато е време – да се вземат отливките за восъчните фигури, че както е тръгнало – да не вземат да отлетят тримата от България, преждевременно, без да сме им взели мерките.

Вероятно ще им трябва и ресорен зам-министър (поне един засега), малко администрацийка, малко – ПР агенцийка. И разбира се – назначени композитори, аранжьори, бодигарди и лек, стегнат секретариат.

По стара и проверена традиция, незабравена от светлото минало – ежемесечно трябва да има походи по пътеките под надслов “По стъпките на Крисия, Хасан и Ибрахим”. С богата културно-развлекателна програма.

Спортното министерство да организира щафети с огън – под егидата на министър Кралев. Той е ПР експерт – бързо ще усети бизнес oppotunity-ту.

Тези деца отварят голям фронт за културен десант към света. И разходи, много разходи.

В добавка – шефът на НИМ проф. Димитров да се кооптира към идеята за прославяне на Българския туризъм и да добави към Крисия, Хасан и Ибрахим малко археология, под формата на вампири. с могъщата сила на ПР технологиите – младостта и вампирлъка ще родят един микс, една продуктово позиционирана лафка, незабравим образ на България у многобройните посетители на гробове на вампири, с железни късове в сърцата, под звуците на ангелските гласове на тримата таланти от Разград, грешка, след преместването – от София.

До пълното им затриване. На децата и парите за разходите, да уточня!

Накрая ще е анализът, който по тези земи е винаги задълбочен, труден и “многопластов” – от типа “и ти си прав, и аз съм прав”.

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>