“Наританки” “откровения”

 

 

Не знам дали политическите завещания имат стандарти по света, но ако прочетете изказването на Станишев пред конгреса им днес, 27.7.2014 – то това е текст на политическо завещание на жертва и наивник, който не признава грешки, флиртувайки със слабостта на партията, за която той е с огромна заслуга.

Текстът е като завещание на капитана на политически титаник, който хладнокръвно е намерил айсберга, следил го и се е блъснал в него, за да е вечна жертва в “неравната борба”.

“Чорапките”, “шалчетата” и “ританките” не помагат. Това са непреводими и непонятни в Брюксел думи, както и целия конгрес. Никой не може да бъде разплакан, дори ако Сергей бе обяснил пред делегатите, че препират памперсите със жената, за да пестят.

Текстът вероятно има своята роля в политическата медицина, наука, за която не бяхме чували до днес.

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>