Warning: Missing argument 2 for WP_Export_Utility::the_post() in /home/hastarb/public_html/wp-content/plugins/wp-exporter/utility.php on line 115

Станишев е (новият) Аристотел

 

аристотел aristotleАристотел, древногръцки философ,, един от най-големите гении на Античността и е наричан “Баща на науката”. роден през 384 г. пр. н.е. в древногръцкия град Стагира на Халкидическия полуостров  откъдето идва прозвището му Стагирит. Умира на 7 март 322 пр. н.е. в Хакида, Гърция.

 

Всекиму своето. Няма да се дадем във властта нито на илюзиите, нито на унинието. Да не се боим да си признаваме грешките, да не се боим да ги поправяме чрез многократни и повторни усилия – и ние ще бъдем на самия връх. Владимир Илич Ленин (1870 — 1924)

 

Докато народът е непросветен, от всички изкуства за нас най-важни са киното и цирка. Владимир Илич Ленин (1870 — 1924)

 

 

Между Ленин и Аристотел, това е Станишев днес. Разкрачен класик на нашето време. Ще дойдат години, когато историците (какъвто е и Станишев) ще описват времето ни сега като “епохата и времето на Сергей Дмитриевич“. Но никога като съпругът на Моника или простото – Станишев, шеф на ПЕС.

Ако “зачетете” (любим глагол! на всеки “наш” политик) текста на словото на уважаваният от всички нас Станишев на днешното заседание на Националния съвет на БСП ще научите как се сменя кожата на змията у нас. За да останеш същият. И как да разказваш думите на опонентите е изкуство, което не се научава и получава по ФБ курсове на приятели и по вечеринки! Синя кръв с червен цвят е тази!

Словото на момъка от Херсон пред другарите му е текст на фарисей от класа. Може би простите ни думи са безсилни да обяснят на един чужденец за какво става дума всъщност. Вдъхновяващо е да бъдещ онзи, който ти дори не умееш да помечтаеш да станеш.

Да помолиш някой  да ти го напише, а ти да го изречеш с патос. И да изречеш “Всички заедно трябва да изгоним търговците от храма!” Разумът немее! Медицината, тоже!

Станишев е класа! Станишев го може! Така сваляйки кожите приспиваше своите съ-партийци вече дванадесет години, губейки изборите.

Освен осъждащи ние трябва да му признаем – Станишев пише новата история на думата “катарзис”. От “Пеевски” до днес той пише история. Историята на порока и лъжата! През подмяната, която той нарича промяна! От миналото лято до днес, Станишев се бори с Аристотел и смисъла на думата “катарзис”, която явно има “модерен”, “нов” прочит.

Всъщност и България е класа! В България шеф на партия не дава оставка, дори са му (да посмеят! да) я поискат. Защото апаратните игри по партиите по света са навсякъде, но имат граница на благоприличие, след която следват реакции. В нашата демокрация границите са гумени, а политиците надуват идеите като балони. И летят над “масите” с дирижаблите, финансирани от възхищаващите им се!

Където и да погледнем по партийните пасища – кротки овце блеят, пасящи, а овчарите с мобифоните обсъждат положението с колегите от съседните баири.

Нищо не се е случило. Спокойно. Дори и Стойнев (вероятен приемник) да седне на Стола на Станишев, най-вероятно Стойнев ще е мост и обединител с новото “ляво” на Първанов. Попитайте знаещите от региона, където Стойнев бе избран за депутатстването му, прераснало в министерстване.

Новината, че Драгомир Стойнев става зам. –председател на Националния съвет на БСП е само предверие към укрепването на старото в БСП.

Няма промяна, има съспенс и драма за медиите. Овцете са същите, както и овчарите. Млякото го събира една и съща компания вече 70 години!

Бактетрикус Булгарикус Политикус е същата! Засега!

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

One thought on “Станишев е (новият) Аристотел

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>