Момчилградската Темида разби канал за ядене на неплатени “движими вещи” (кебапчета и айрян)

 

затвор  velikotyrnovskiqt-sydiq-slavcho-petkov-poluchi-pet-godini-zatvor_9437

 

Моля Ви да прочетете това решение на Момчилградският районен съд в публично съдебно заседание от 25.06.2014 год. с председател: Йордан Геров и предмет на спора, който показва и доказва поредица от добри факти за Българското правосъдие:

1. Правосъдие има, безспорно.
2. Правосъдието ни е бързо и ефективно.
3. Ефектът на превенцията от действията на правосъдието се постигат преди излежаването на присъдата
4. Правосъдието ни е чувствително към най-малките прояви на незаконосъобразно поведение!
5. Правосъдието ни е евтино.
6. Правосъдието ни е модерно – присъдата стига до нас през Интернет.
7. Правосъдието ни е СТРОГО, НО СПРАВЕДЛИВО.

Мащабът на правосъдието, за което говоря е 13 броя “движими вещи” (кебапчета) и 3 айряна марка “Родопски”.

Хвала на това правосъдие! Успехите на правосъдието започнаха от Момчилград!

Решението на уважавания Момчилградски Районен Съд:

ВПИСВА в съдебния протокол сключеното между РП – Момчилград и Адв. Гатев със съгласието на подсъдимия Д.О.Б. окончателно споразумение:

Д.О.Б., роден на ***г***, с постоянен адрес ***, с българско гражданство, неженен, осъждан, с основно образование, безработен , с ЕГН ********** се признава за ВИНОВЕН за това,че: на 08.06.2014 год. в гр. Момчилград, отнел чужди движими вещи– 11 броя кебапчета на стойност 2.64 лв., 4 броя кебапчета изпечени на стойност 1.28 лв., 13 броя кюфтета изпечени на стойност 4.55 лв., 3 броя айрян ”Родопски” в кофички по 300 гр. на стойност 2.04 лв. и 1 брой шарена сол ”Елис” в шише 30 гр. на стойност 0.93 лв. или всичко на обща стойност 11.44. лв. / единадесет лева и четиридесет и четири стотинки/ от владението на С.Б.С. ***, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив, след като деецът е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като поне за едно от тях изпълнението на наказанието не е било отложено по чл.66 от НК – престъпление по чл.196, ал.1, т.1 във вр. с чл.194, ал.1 във вр.с чл.29, ал.1, бук. б от НК.

ВИД И РАЗМЕР НА НАКАЗАНИЕТО:

1. Страните се съгласяват на подсъдимия Д.О.Б. , да бъде наложено наказание „Лишаване от свобода” за срок от 3 /три/ месеца на основание чл.196, ал.1, т.1 във вр. с чл.194, ал.1 във вр.с чл.29, ал.1, бук. б от НК , във връзка с чл.55 ал.1 т.1 от НК.

На основание чл. 61, т. 2 от ЗИНЗС се определя първоначален “СТРОГ” режим на изтърпяване на наказанието, което да се изтърпи в закрит тип затворническо общежитие.

2. По делото са направени разноски в размер на 30.00 лева, които ще бъдат заплатени от подсъдимия.

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>