Warning: Missing argument 2 for WP_Export_Utility::the_post() in /home/hastarb/public_html/wp-content/plugins/wp-exporter/utility.php on line 115

Бай Ганю стана Европеец и консерватор, едновременно

 

чърчил 338872703_tonnel

Ако си мислите, че днешните консерватори мразят кюфтетата – грешите. Напротив – гастрономи са изтънчени, но не и гнусливи в тези времена.

Явно и гласът на Джамбазки не мирише. И Бареков е консервативна вода ненапита, знаем. Един случен полит електрон, попаднал в Брюксел попадна под притеглянето на консерватизма. Джамбазки стана консерватор, като председателят, лидерът, мислителят Бареков.

Каквито според нашите остаряли и немодерни представи бяха Чърчил, Тачър. Времената се менят. С тях се сменят и образите. И предвид дълбоките корени на консерватизма по “новите” демокрации – местните ни консерватори разбират и осъзнават убежденията си в Брюксел. След драматично търсене на убежденията си двамцата наши и “безцензурни” се събудиха в една брюкселска сутрин консерватори. Улегнали, задълбочени, току що измили от дрехите миризмите на скарите с кебапчетата.

По силата на тази логика и предвид дълбокия консерватизъм на Живков – следва смелото прозрение, вече съждение и извод – Тодор Живков, любимецът на Бареков, е също консерватор. Консерватор от Правец.

Какво му пречи на не знаещия кой е Джамбазки да е консерватор. Консерва от Пиринско.

От което следва – още по-свободния избор – консерватор е всеки, който обича, кюфтетата, английско уйски, зелената трева и гласът на само-осъзналия се случаен елемент, който може да не бъде 15/15. Може да е 6/6. Пълна шестица. Отличник – консерватор от България или от която е “млада”.или “стара” демокрация.

Времената са други, политическият келепирлък не е нов, успокойте се, Както се оказва – модерен консерватизъм е.

Моралът, политическият е консервативен. И практичен брюкселски, да уточним!

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

One thought on “Бай Ганю стана Европеец и консерватор, едновременно

  1. Конекрадското цигане станало консерватор! ДС-МВРо-то вече повече от 2 десетилетия е във всека кражба мерудия!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>