Warning: Missing argument 2 for WP_Export_Utility::the_post() in /home/hastarb/public_html/wp-content/plugins/wp-exporter/utility.php on line 115

ФБ постове – 11.06.2014

 

 


България се намира в безпрецентна “война на интерпретациите”.
Новините, разказите, интервютата, написаното само засилват у наблюдаващите “драги” зрители и читатели объркаността и погнусата. Войната с мислите, започващи с въпроса “защо” е навсякъде, супермаркетното “мислене” е с най-голямо предлагане. Присъствието на истината в новините става все повече миноритарно, а може би и ненужно никому.
Единствени верни на истината останаха буквите.


Сидеров и Бареков са една и съща диагноза в развитие, но в различни стадии на човешки разпад.


Медицината е безсилна, логиката – съвсем
Сидеров: “Трябва да спре тази антиколониална политика”
“Твърде дълго му дадохме шанс да управлява. Той не изпълни основни неща, които се очакваха от него и затова трябва да си ходи незабавно. Преди няколко дни дни той направи нещо много позорно – клекна пред трима американски сенатори и спря “Южен поток”. Той спря АЕЦ “Белене”. Трябва да спре тази антиколониална политика”, твърди Сидеров. (webcafe.bg)


Все повече е належащо създаването на Партията на мислещите.


Апелирам към широк прочит на фолклора “Гъз глава затрива”!


Успехи в борбата с квартирните кражби (и) в Несебър
Крадец алпинист и професионалист (рецидивист), известен като Мисирката, падна от третия етаж на набелязана жилищна сграда и загина на място в Несебър. Почти стигнал до целта, когато решил да се хване за външното тяло на климатик и да се прехвърли през последния парапет. Климатикът обаче не издържал и се срутил, заедно с Мисирката, на земята.

Близките на загиналия при изпълнение на професионалните си задължения ще съдят фирмата инсталирала климатика по непрофесионален начин.

Полицията в Несебър изпрати благодарствено писмо до фирмата, инсталирала климатика, по повод свършената от служителите на фирмата работа и изпълнения им граждански дълг при борбата с квартирните кражби.

Ръководството на министерството на вътрешните работи ще организира пресконференция, коктейл, и тържествена церемония по връчването на пистолет – подарък на президента на фирмата, извършила един героизъм в мирни дни.


В една прочетена новина винаги има трима “съучастника” – четящият(слушащият я), написалият я и “автора”, деецът на събитието, описваният.
С други думи – при проблеми с възприемането има три вероятни източника на грешки при процеса на движението на смисъла от източника до крайния потребител.
Като толерантен човек си мисля, че на мен (само) не ми достига висш пилотаж при мисленето – с други думи – признавам – все по-трудно осмислям при четене, анализиране и интерпретиране на прочетеното/разказаното/ставащото.
Не мога да оценя какъв е проблема – личен, епидемичен или пандемичен.


Циганката на “Женския пазар” когато те лъже в кантара, ти казва “шефе”, ти я знаеш, ама ти е кеф, шеф си станал за малко. Политиците ти казват глупак с всяко свое действие, постоянно. Циганката се бори да оживее ежедневно, те се борят да рахатуват вечно.

Понякога ми се иска да гласувам за една циганка от пазара, защото тя се бори да се докаже на всеки, ежедневно – като повечето от нас.

 

 

This entry was posted in политика, Размисли by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>