Краят на това правителство е видим и скорошен

Независимо от привичното и сиво ежедневие на спорадични протести и “дълбото удоволетворение” на властта от “успешните” си първи седем месеца на победа над протестиращите. Въпреки усещането за края на надеждите ни, реалността победи чуествата! Няма как в една страна член на ЕС (била тя и най-бедната) да няма ефекти от публичната проява на гражданско общество по този забележителен за света начин.

Битката за “нищото”. наречено “морал” не е свършила. Тя просто сега започва. Но Българите осъзнаха силата си и вулканът България тътне. Глухите софийски управници го чуваха, но запушили ушите си с долари и рубли, не поискаха да видят реалността. Илюзията, че България не е София, територията ни е сама в “свободата” си да е “троянски кон” свършва.

От първия ден на членството ни в ЕС България не от Кула до Кулата и от Малко Търново до Калотина. България не е просто член на Европейския съюз само да взема пари от “богатите”. Има си и задължения, за които правителството не поиска да си спомни. Сляпо вярвайки на окураженията от Москва.

Днес, “приказката Орешарски” свърши!

Ловецът извади Червената шапчица от корема на Вълка!

Камбаната Украйна удари и мощните й звуци ще отекват дълго. По света, в Европа и у нас! Ставащото в тази страна е един урок за Европа, но е още по-голям като значимост за местните ни “копия” на Янукович.

От видяното от нас в кадрите от площада Евромайдан – освен с мащаба си и добрата си и бърза организация, украинците не се различават от нас и нашите повече от 170 дни съпротива на същите по генезиса си и целите си управляващи. Ние, българите, просто имахме по един невидим начин гърба на Европа. Лоша или добра – именно тази Европа и членството ни е ЕС ни помогнаха да не бъдем бити и “разчистени” по бруталния “патент” на силите на реда в Киев.

Вчерашната новина за развитието на проекта “Южен поток”, изразеното в официално становище на ЕК за несъвместимост на проекта поставя правителството на Орешарски “задачи”, които са нерешими.

Краят на това правителство е виден и скорошен.

Независимо от очакваните “логични” и хладнокръвни усилия на пропагандата, международната изолация на България, спирането на Европейските средства по програмата “околна среда” и други знаци за спиране на други пари по програми, перспективата на България да “добута” с този кабинет до Нова Година са минимални.

Приказката свърши!

Започва инвентаризацията на склада от натрупани десетки “химически оръжия”, забранени от разума. Започва нова среща на Българите с реалността, за която никой не говореше. А всички “рационални” знаем.

В корема на Вълка е страшно и ние, българите, тепърва ще го разбираме по единствения възможен начин. През мъчителна среща с реалността.

Като след всяко пиянство – идва абстиненцията и болката от трезвостта.

Отворете прозорците!

текстът е публикуван на сайта offnews.bg на 05 декември 2013

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>