Курс за държавници

 

властта zx620y348_961440

 

 

Настоящата Учебна програма съдържа необходимите елементи за създаването на истински, безотговорни към бъдещето на държавата лица, способни да превърнат себе си от полу-хора (“безгласни букви”) в “личности” с номера, “технически грешки”. Програмата е посветена на феномена “Х/Х”, и е плод на многогодишни научни, практически и теоретични усилия на цяла плеяда учени, политици и творци на новото старо. Курсът е 6-месечен, ускорен, интензивен. Курсът на програмата е за избраници на съдбата.

Досегашните резултати са даващи основание за продължаването му и надграждането му, което е постоянно..

Първи месец: Запознаване със задачата да управляваш народ с 40% функционална неграмотност. Първи крачки в катарзиса. Физиотерапия на мозъчни гънки. Работа с отсъстващи мисли, симулация на мислене. Практически задачи – писане на законче. Обезпредметяване на ценности и трансформация във валутни такива..

Втори месец: Запознаване с опита на предишни държавници, раздяла с остатъците от съвестта, неразградени през досегашното образование. Работа по напускане на човешкото. Практически упражнения – игри на компютър с много убийства на врагове. Задача – кандидатите трябва да убиват дневно на екрана не по-малко от 100 врага. Среща с електронната кръв. Битка с намаляване на погнусата от кръвта. Задача – организиране на кръводарителска акция, без оглед желанието на кръводаряващите. Цел на задачата – първи стъпки на влюбването на кандидатите в себе си.

Трети месец:  Среща с реалността – обличане на полицейска / милиционерска униформа – работа (под прикритието на маска) с враговете. Практическа Цел – кръв от протестиращ. Корекция и проверка на нивото на тревожност след акцията. Изглаждане на мислите, до пълното им хоризонтиране. Първа среща с водещия офицер. Създаване на емоционална връзка. Любовен “сървайвър“, в който кандидатът трябва да загуби всички надежди. Нова Проверка на нивото на тревожност. Цел на последната задача за третия месец – засилване на тревожността. Преподавателите трябва да помогнат на кандидатите да се де-персонализират (губене на самоличност).

Четвърти месец:  Кратък курс по организационна безпомощност. Създаване у кандидатите на трайно усещане за нужда от работа с водещ офицер. Провеждане на симулационно състезание “Стани Лидер, не бъди Ти” – единствено правило: обади се на приятел с чин. Цел на състезанието – най-добрият да загуби, най-слабият победител. Проверка на нивото на тревожност у кандидатите – първа среща с медикаментозното самочувствие. Разговор за важността да нямаш чувство за важност. Затвърждаване на наученото – състезание “Оживей без обич“. Победител – най-мразещият. Първа раздяла в мислите с близките. Задача на преподавателите – да превърнат посредствените (и мразещи близките си) в победители. Отпадане на най-упоритите в обичта към близките. Анализ пред строя.

Пети месец: Гладиаторско състезание с партиен лъв. Изяждане на кандидат пред зрителите (кандидатите в школата). Работа с остатъчните количества на самоличност – цел – Абсолютна ликвидация. Създаване на условия за ментален срив у кандидатите. Спасител – личния водещ офицер на всеки кандидат. Ролева игра “Ти губиш, значи си победител“. Игра на зарчета от зъби на кандидатите. (играта е без участие на зъболекар). Проверка на нивото на тревожността. Практическа задача: отиване в игрална зала – всички кандидати печелят. При излизане – симулация на сбиване – парите им се вземат. Проверка на нивото на тревожността. Най-тревожният се обявява за победител пред строя.

Шести месец: Заключителен. Изпити по дисциплините, важащи за дипломата на курса за държавници:

Защо мразя майка си и баща си?“, “Как да намразя най-бързо най-обичания ми човек“, “Симулиране на независимост“., “Работа с приятелски медии – интервюта, статии“, “Безхаберие(държавническо мислене), Емоционална разюзданост (актьорско майсторство – I част), “Жестомимически театър(актьорско майсторство – II част), “15/15(дисциплина за посветените), “Работа с “конкуренти”“, “Законотворчество(направи закон за приятел), “Деструкция на убежденията“, “Уважение към материалното(сребролюбие). “Катарзис(актьорско майсторство – III част)

Клетва. Отличниците, след церемонията са участници във финалното състезание “Ти си победител, защото си най-добрият в загубите“. Последна среща с водещия офицер – анализ на зависимостите, които кандидатът е развил и демонстрирал в периода на обучението.

Лагерен огън – изгаряне на егото на всеки завършваш. Зачисляване на ГМО Его на всеки завършващ. Финално надпиване е его-стимулатори за куха автентичност.

Тържествено изпращане в живота и разпределяне на участниците по партиите.

P.S. Текстът е опит за сатира. всяко друго негово тълкувание е неуместно или недобронамерено негово четене през опита на читателя. Авторът не отговаря за личния опит на читателите си.

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>