“Новина”: Униформен пробив

милиционер 60209168_sloop

С предстоящо свое решение МС на Н(Р)Б връща традиционното и будещо уважение име на органите на реда. Загубилите авторитет полицаи се предвижда да бъдат превърнати през решението на МС в милиционери.

Търгът за новите служебните дрехи е в ход. Пенсионери-дизайнери са се погрижили да възкресят цветово и силуетно спомените си, умело комбинирайки с опитът на близки нам страни, където милиционер звучи гордо, а полицай – символ на непонятна превзетост, граничеща със самоцелно чуждопоклонничество.

Според анализите на експертите от МВР – освен смяната на дрехите, ще се постигне и до бърза промяна на манталитетите на служителите. Психолозите на ведомството са провели задълбочени проучвания и са доказали верността на една забравена поговорка “по дрехите посрещат – по ума изпращат”. При кратки диалози – до втората част никога не се стигало. Това бил и интелектуалният пробив, довел ръководството до този окончателен удар в борбата с престъпността, която и без това продължавала да губи територии.

НС е включило обсъждането на проекто-закона в Комисията си по реиндустриализацията на историята.

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>