Warning: Missing argument 2 for WP_Export_Utility::the_post() in /home/hastarb/public_html/wp-content/plugins/wp-exporter/utility.php on line 115

Метеорологична прогноза

 

светкавица images

Откакто пукнаха изборите в пролетната вечер на предишната неделя – в страната ни нахлу силен фронт на катарзисно духане и сълзливо капане на едри капки на истини, таени и кътани някъде по душите на вехтите партийци. Сълзенето и искреността са непоносимо тропически.

От както у нас има анали и архиви на политическата и “демократична” метеорология – никой не е бил отбелязвал и документирал такава природна аномалия и такива стихии.

Настана, не, нападна ни една перестроечна треска, която тресе всички. Като никога до сега настана време откровено. От всякъде летят образи, профилирани като тарикати. Днес, биещи се в гърдите, те си преобличат кожите пред оживената публика, флиртувайки с наивните зрители на “игрите на късмета”, които и класикът Къци не владее. .

Неподготвена за масовата сцена на хиляда Макбета и още толкова Хамлета на сцената, публиката и представлението бяха преместени на стадиона. Ни зали, ни театри помагат при този небивал интерес у уж оределите театрали и хилядните образи на третокласните колеги на актьорите.

След всички победи на цинизма и партийните (х)фатки – изведнъж, неочаквано някак стана от(к)ровено и жалко за всички. Настана масова пирговизация, която би и електрификацията и съветската власт едновременно. Откровената канибализация на любовите уби за миг поетическото гугукане.

Политиканите и партизанското у тях пожелаха да погостуват отново на драгия зрител, разказвайки за драмите на душите им, които за всеобщо учудване и те носели някъде по джобовете и по кредитните си карти, мерейки ги в ценности, с валутни мерки. Всички се досетиха отново, че моралът е до-стената и бързо се примъкнаха при масите, при пролетариата. Спасявайки се сред живия щит на неспасените си “поклонници” от Бузлуджанската (им) завера.

По всички метеорологични и политически прогнози – тази криза с код “Червен” не ще е за кратко. Битката на цинизма и истината, преоблечени като метеорологична драма едва сега започват.

Аналите на политическата метеорология и канализацията на мислите (ни) са задръстени от изтичащи катарзиси, резки смени в разказите и версиите и много драми на публиката да посрещне този “природен” и някак неочакван издухващ бързо миналото циклон.

Времето е политическо. Метеоролозите на политическото – социолозите и политиканстващите им братя и сестри – социолозите са в ступор, необяснимо забравили словопотливата си логорея. И те са пред стачка като в “бърза помощ”, но не от системата на държавата, а стачкувайки от системата, която те си създадоха, измислиха и изстискаха. “Науките” произведоха неуки и ще си плащаме. Но и те ще си плащат цената на виртуалната социология, която “твориха” в годината, която отмина под знака на криенето по входовете и изходите на политиците.

Време му бе и на времето да се сепне. Оставаме с изборите си – социализъм или електрификация на мислите.

This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>