Warning: Missing argument 2 for WP_Export_Utility::the_post() in /home/hastarb/public_html/wp-content/plugins/wp-exporter/utility.php on line 115

Един оазис, и водата на “прозрението”

 

 

Ако навлезем в дълбочината в детайлите и смисъла на това посещение, то е с огромно значение за мирното разрешение на кризата в Украйна. И едно следващо много скорошно руско преосмисляне на ставащото. Извън риториката, тракането на оръжия, агресията към Украйна, “фашистите”, “бендеровците” и злъчната анти-украинска пропаганда на придворния на Путин специалист по кълнене на днешна Украйна Киселев.

Очакваният резултат на посещението на президент Обама със Саудитския крал е падането на цените на петрола. Анализатори твърдят, че цена от порядъла на 90 долара на барел ще помогнат на Русия да “прозре” ставащото и да си свери икономическия си часовник. В руския бюджет заложената цена е 102 долара, осигуряваща нормалното функциониране на Руската държава.

След идеологията на “националното възраждане” и яростното мразене на “враговете” идва простичкото – народът трябва да бъде нахранен. А лидерите на национализма и постсъветското говорене са вече разглезени. И олигарсите не са любители на лишенията и едва ли биха пожелали да живеят като в обсадата на Сталинград.

Like · ·
This entry was posted in Uncategorized by Jurii Jordanov. Bookmark the permalink.

About Jurii Jordanov

Винаги съм мечтал да пиша. И никога не ставаше освен позната младежка графомания, произвела доста стихове и останали живи и днес в едни пожълтяли листове. После животът ме подкара в своя коловоз - и от инжинер, после програмист, станах търговец на своя труд, а сега - "капиталист", ерго - сам отговарящ за себе си и за няколко десетки съдби на моите служители. Писането остана желание до момента, в който през 2013, България се събуди. Вярно бе и е "колкото-толкова", но се събужда и днес. Има една мисъл на Джакомо Леопарди, писал и мислил за хората и поведението им през XIX век, която най-добре описва това, което си мисля, че е най-важното в живота ни - Истината. Най-мразени са винаги тези, които са искрени и наричат нещата с техните имена. Това е непростим грях за човешкия род, който мрази не толкова злосторника или самото зло, колкото този, който го назовава.. Така че злосторникът често получава богатство, почести и власт, а назовавалият го е качен на бесилото, защото хората са винаги готови да понесат всяко нещо от другите или от Небето, стага то да им е било спестено на думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>